Pääsin kuitenkin tentistä läpi, siitä toisestakin ja jaksoin valua kouluunkin aamulla kuulemaan tiedonhankinnan saloista, opettaja nilkutti luokkaan niin kun olisi hankkinut tietoa vähän liian jäisiltä teiltä.Mitä tietoa sitä en kysynyt mutta tämä automaattinen tietojenkäsittely, tietoliikenne, tietoverkot ja miksi kukin tätä nykyistä sähköistä julkaisualustaa kutsuukaan, tätä kaikkea avioliiton ulkopuolella syntynyttä au-tomatiikkaa joka näyttää valloittaneen maailman kokonaan.

                      Ainakin se on melkoinen riesa välillä kun pitää kiirettä eikä jaksaisi ajatella mitään tai sitten kun naputtaa tätä tekstiä ja päässä pyörii jo kaikenlaista kiireisen päivän jälkeen sekin miten Liisa Jaakonsaati moitti viestintää demareiden tappion syyksi ja minä mietin että mikä vitun viestintä kun en huomannut demareitten kampanjaa muualla kuin Tytti Tuppuraisen punaisen pakettiauton kyljessä.Politikot ovat sokeutuneet todellisuudelle jo kauan sitten, he elävät jo maailamssa jossa eletään ulkoistamisen uhan alla neljän vuoden välein kuten Unto Valpas lausui Haukiputaalla, missä olimme esiintymässä helmikuussa.Totta Mooses ulkoistetaan ja ulkoistetaan, en silloin vitsiä ihan tajunnut vaikka sketsimme nimi olikin Ulkoista itsesi – tiina. No nyt tajusin.

                      Tai ehkä kaiken takana on jokin uhkaavuus – Leena Luhtanen saa kimppuunsa iltapäivälehden ennen vaaleja, kirjoitusten sävy on moralisoiva ja uhkaileva omalla tavallaan, tivataan onko poliitikko tehnyt rikoksen maksamalla verottomasti. Suuret ihmisjoukot tivaavat sitä iltapäivälehden välityksellä, massat puhuvat ja poliitikko vastaa.Mitä vastaa.

                      Vatsaan se ei ainakaan satu ja nyt pitää ruveta lukemaan seuraavaan tenttiin. Eilen lääkärissä joka totesi minut terveeksi, lähetti keuhkokuviin ja kyseli tupakanpolttotavoistani, kerroin saaneeni valistusta jo entiseltä anopiltani joka aikanaan teki töitä sairaanhoitajana keuhkosyöpäpotilaiden kanssa.En ole humoristi. Nikotiini on orjuuttava aina ja odotan huvittuneena tupakkalain voimaantuloa kesäkuussa.Missä me sitten poltamme.Vai pitääkö minun liittyä Donnerin ja Anderssonin joukkoon ja lopettaa polttaminen itsekin.Tympeää se kyllä on monesti, orjuuttavaa.Mutta lopettaminen taas tuottaa toimintatarmoa joka pitäisi pystyä purkamaan johonkin.Jos rupeaisi hajottelemaan v´baarien kalustuksia aikansa kuluksi. Ei.Jotain järkevämpää pitäis olla.Mutta kuten sanottua tentit kutsuvat, savitaulut ja kirjan pitkä vaiheikas historia kaukaa Babyloniasta ja Mesopotamiasta viidentuhannen vuoden takaa tähän päivään.

                      Ja siellähän se Irakin taitaa olla.Outoa ajatella että joskus se oli kultuurin yksi kehto, alkukoti.